Limbo Icon New
LIMBO International

Waarom jij een Social Media feed nodig hebt op je website

Limbo International Social Media Updates

Wat de voordelen zijn van een Social Media feed op jouw website?

Een social media feed toont de laatste berichten van je social media kanalen op je website. Door middel van een social media feed toont je website de bezoekers je laatste updates. Hierdoor zorg je ervoor dat bezoekers altijd op de hoogte zijn van wat er gebeurt en waardoor ze vaker terugkomen op je website. Daarnaast is dit een makkelijke manier om je website actueel te houden. Je hoeft dan alleen maar een Social Media post te maken en die verschijnt automatisch op de website. Ideaal zou je denken. Dat is het ook, maar voor de vindbaarheid is het wel beter om ook de website zelf van nieuwe content te voorzien.

Moet ik mijn website en mijn social media bijhouden?

Ja, je website én social media moet je bijhouden. Dat is belangrijk om online zichtbaar te zijn voor je doelgroep. Wat is het nut daar dan van? Door online marketing kan je je doelgroep bereiken met je boodschap of product. Je kunt ze op de juiste momenten en in de juiste plaatsen bereiken, waardoor je meer kans maakt om een conversie te behalen. Conversie is de Engelse term voor conversie rate of conversie percentage. Dit is het aantal bezoekers van je website dat overgaat in een klant. De conversie rate is het aantal bezoekers van je website dat een product koopt of contact opneemt naar aanleiding van een specifieke actie, zoals het invullen van een formulier. Doelen bereiken is toch wat we allemaal willen?

Wat is het verschil tussen een social media post en een blog op je website?

Een social media post is vaak kort, je krijgt meer interactie en heeft als doel om meer volgers, likes of websitebezoekers te genereren. Een blog op je website is langer, geeft meer informatie en heeft als doel om bezoekers te overtuigen om terug te komen of iets te kopen. Voor de vindbaarheid (SEO) van je website is een blog heel vele malen beter dan een social media post. Een post plaats daarnaast niet op je website of server, maar op een externe plek.
TIP: je kunt beter een bericht op je website zetten en die delen met je social media. Zo vang je twee vliegen in 1 klap. Het is wel iets meer werk, maar je hebt er veel meer aan. Mocht het niet lukken of heb je hulp nodig? Wij staan voor je klaar!

Populair

WhatsApp chat