Test je website zelf op SEO en performance

Limbo International Seo Check

Als je website helemaal gereed is voor gebruik is de volgende stap ervoor zorgen dat je pagina makkelijk door je potentiele klanten te vinden is. Bij LIMBO International doen we dit door middel van SEO – Search Engine Optimization. In deze blog leggen we je uit wat dit is, hoe je je website hierop kan testen en waarom deze methode zo belangrijk is.

Wat is SEO – Search Engine Optimization?

SEO is de Engelse term voor zoekmachineoptimalisatie. Met behulp van SEO worden websites en webshops beter vindbaar in zoekmachines als Google. Door middel van verschillende technieken kan een website hoger in de zoekresultaten komen te staan, waardoor meer bezoekers naar de website worden geleid. Google zoekt de websites met de beste kwaliteit uit en toont deze aan haar gebruikers, welke websites google hiervoor uitkiest hangt af van allerlei verschillende aspecten: Het design van de website moet netjes en vooral overzichtelijk zijn, de website moet makkelijk en snel te gebruiken zijn en de teksten die op de website staan moeten compleet zijn.

Hoe kan ik mijn site testen?

Er zijn een aantal programma’s die je kunt gebruiken om de SEO en performance van jouw website te testen, één van die programma’s is Pingdom tools (https://tools.pingdom.com/fpt/). Pingdom tools is een erg overzichtelijk programma omdat je niet alleen de snelheid van je website ermee kan testen maar deze tool geeft ook weer hoe jouw website scoort tegenover andere websites binnen jouw sector. Wil je iets preciezer te werk gaan en achterhalen hoe snel bepaalde functies los van elkaar werken op jouw website? Dan kun je het beste gebruik maken van het programma “GTmetrix”. Met dit programma kun je precies zien hoe lang het duurt voordat een bepaalde optie op jouw website geladen wordt. De SEO kun je ook testen via: https://seositecheckup.com.

Hulp nodig bij het verbeteren van je website of webshop?

Wij van LIMBO International hebben onze eigen strategieën die we gebruiken om ervoor te zorgen dat de resultaten die google van ons verwacht behaald worden. Ook kunnen wij helpen bij het versnellen van de website en dat je beter gevonden wordt. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Populair

WhatsApp chat